Suit up: zo behoudt u de kwaliteit van uw pak

De zomer is nu echt voorbij. Langzaamaan stromen de kantoren weer vol en is het dus tijd om uw pak weer uit de kast te halen. Maar hoe houdt u deze in topconditie? Hendrikse Stomerijen is dé specialist op het gebied van wassen en stomen in Amsterdam en omstreken en deelt graag een aantal tips. 

Iedere keer stomen is niet nodig

Het kopen van een pak is een investering waar u veel tijd en geld aan kwijt bent. Logisch dat u de kwaliteit hiervan graag wil behouden. Toch betekent het niet dat uw pak direct na het dragen gestoomd hoeft te worden.

Zeker niet als het pak gemaakt is van natuurlijke stoffen, zoals wol of linnen. Wol werkt antibacterieel en voorkomt onprettige geuren en linnen houdt weinig warmte vast en is redelijk goed bestand tegen vocht. Na het dragen kunt u uw pakken van wol of linnen daarom gemakkelijk even luchten om ze daarna weer aan te doen naar werk of een speciale gelegenheid.

Wanneer dan wel?

Wanneer een pak dan wel een stoombeurt nodig heeft, is afhankelijk van de omstandigheden. Heeft u een leuke trouwerij gehad en heeft u een aantal vlekken op uw pak? Hang deze dan niet terug in de kast en wacht ook nog even met zelf wassen. Kom langs in één van onze winkels en laat u adviseren over de beste manier om uw pak te reinigen. Dit is niet alleen beter voor het behouden van de kwaliteit van het pak, maar ook voor het milieu.

Draagt u iedere dag een pak naar bijvoorbeeld uw werk? Gebruik uw zintuigen bij het beoordelen van de frisheid van het pak. Een pantalon heeft sneller een onfrisse geur dan een colbert. Onder het colbert draagt u namelijk een overhemd die vaak de meeste transpiratie opvangt. Gemiddeld kunt u een pantalon ongeveer 3 keer dragen en een colbert 6 keer voordat deze gestoomd moet worden.

Tip: breng het pak altijd in zijn geheel naar de stomerij.
Zo voorkomt u op langere termijn kleurverschil tussen de kledingstukken.

Hendrikse Stomerijen

Als u uw pak langsbrengt bij één van onze vestigingen, verzorgen we uw wasgoed met zorg. In de stomerij gaan alle producten door de handen van ervaren, gekwalificeerd personeel. Zo kunt u uw pak met een gerust hart de volgende dag weer ophalen.

Wilt u meer weten over het reinigen van pakken? Mail ons via info@hendriksestomerijen.nl of bel 0294-291554 en leg uw vraag aan ons voor. Wij helpen u graag!