Reinigen op een milieuvriendelijke manier – Dé werkwijze van Hendrikse Stomerijen

Een ongelukje met rode wijn op uw nieuwe witte blouse of een tafelkleed die na een gezellig avondje tafelen vol zit met vetvlekken. Wacht nog even met wassen en kom langs in één van de winkels van Hendrikse Stomerijen. Dit is niet alleen beter voor uw wasgoed, maar ook voor het milieu! Duurzaamheid staat bij Hendrikse Stomerijen namelijk hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen maar met milieuvriendelijke technieken voor het reinigen.

 

Duurzaamheid steeds belangrijker
De afgelopen jaren is duurzaamheid bij zowel de consument als de ondernemer een steeds grotere rol gaan spelen. Ook bij Hendrikse Stomerijen. “Vanuit de sector hebben wij ons te houden aan strikte milieuregels”, legt Robbert Hendrikse, eigenaar van Hendrikse Stomerijen, uit. “Ook fabrikanten van wasmiddelen ontwikkelen steeds meer biologisch afbreekbare producten die wij dagelijks in onze wasserij in Baambrugge gebruiken.”

Daarbij is Hendrikse Stomerijen zelf ook continu bezig om te kijken hoe we verder kunnen verduurzamen. “Zo vindt het reinigingsproces plaats in een gesloten systeem zodat er geen afvalstoffen of vervuild water in het riool terecht komt. Ook gaan we bewust om met ons watergebruik. Het water wat we gebruiken voor de hoofdwas, gebruiken we later bij de voorwas van ander wasgoed. Zo proberen we iedere dag weer een stap te zetten naar een duurzamere wereld.”

 

Kwaliteit
Milieuvriendelijk reinigen, zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit. Daar kunt u haast zelf niet meer voor gaan wassen. “Mensen gaan vaak zelf aan de slag als ze bijvoorbeeld vetvlekken willen verwijderen”, legt Robbert uit. “In eerste instantie een logische gedachte, maar regelmatig worden er dan agressieve, acetonachtige ontvetters gebruikt die niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook voor de kwaliteit van het wasgoed. Ik raad aan niet zelf te experimenteren, maar het even langs te brengen bij een van onze winkels of servicepunten. Wij hebben de juiste kennis en technologie in huis en verwijderen de vetvlekken in een mum van tijd. En dat op een milieuvriendelijke manier.”

 

Nieuwe filters
Om het reinigingsproces nog verder te verduurzamen, zet Hendrikse Stomerijen dit jaar verdere stappen om met name onzichtbare vervuiling tegen te gaan. “Door de aanschaf van speciale filters filteren we de laatste plastic deeltjes uit het water”, vertelt Robbert. “Zo halen we de laatste, onzichtbare vervuilingen, als die er nog inzaten, uit het water.”

 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de duurzame werkwijze van Hendrikse Stomerijen?
Mail ons via info@hendriksestomerijen.nl of bel 0294-291554 en leg uw vraag aan ons voor.

Wij helpen u graag!