Winterkleding de kast in!

De temperaturen stijgen en de korte broeken kunnen weer aan. Tijd dus voor een grote schoonmaak. De winterjassen kunnen van de kapstok, het winterdekbed kan omgewisseld worden naar de zomer variant en de gordijnen kunnen ook wel een opfrisbeurt gebruiken. In deze blog zetten wij alle dingen op een rij die u niet mag vergeten tijdens de grote schoonmaak.

1. Jassen

U draagt uw winterjas dag in dag uit als het koud wordt. Maar als de zon weer om de hoek komt kijken, wordt hij al snel veilig opgeborgen zonder te wassen. Om de kwaliteit van de jas én de frisheid te behouden moet hij minimaal één keer per winter gewassen worden.

Toch kunt u beter nog even wachten voordat u direct al uw jassen in de wasmachine gooit. Check eerst het waslabel. Sommige jassen, zoals die van wol, hebben een speciale behandeling nodig om het materiaal niet te beschadigen. Daarbij is het duurzamer om de jas naar de stomerij te brengen omdat die met milieuvriendelijke apparatuur en middelen aan de slag kan gaan. Zo kunt u in het najaar weer een heel seizoen genieten van een frisse, schone jas.

2. Andere winterkleding

Het is belangrijk om ook te kijken naar uw andere winterkleding. Zorg ervoor dat u uw kleding schoon opbergt. Huidschilfers en zweetresten zijn namelijk een goede voedingsbodem voor motten. En bovendien: Hoe langer de vlek blijft zitten, hoe moeilijker het uit de kleding zal gaan. Zonde van uw kleding!

In al onze winkels en servicepunten kunt u uw kleding, gordijnen of ander textiel achterlaten om deze te laten wassen of stomen. Nadat het wasgoed zorgvuldig wordt gecheckt, wordt dit vervolgens naar onze fabriek in Baambrugge gebracht. Hier wordt het wasgoed duurzaam gereinigd. Niet alleen goed voor uw textiel, maar ook voor het milieu.

Is al uw kleding schoon? Berg deze dan droog op om schimmel te voorkomen. Vermijd plastic zakken of dozen. Deze verhinderen dat de stof kan ademen.

3. Dekbedden

Voorkom dat u ’s nachts badend in het zweet wakker wordt en verwissel uw dekbed door een zomerdekbed. De manier van het reinigen, hangt af van het materiaal van het dekbed. Zo zijn er wollen, donzen en synthetische dekbedden met elk hun unieke eigenschappen. Laat een van onze medewerkers uitleggen welke behandeling het beste bij u past.

Uw dekbed opbergen?  Kleinere dekbedden zijn goed op te bergen in bijvoorbeeld lege koffers op zolder. Grotere dekbedden kunt u in een oud katoenen dekbedovertrek bewaren. Katoen ademt en zorgt dat de vulling van het dekbed in goede conditie blijft.

4. Woontextiel

Vergeet niet om de gordijnen en tapijt ook eens een opfrisbeurt te geven! Woontextiel is sfeerbepalend in uw huis. Daarbij is het vaak een kostbare investering waarmee zorgvuldig om moet worden gegaan. Hendrikse Stomerijen reinigt uw gordijnen of tapijt op een professionele wijze.

Heeft u zware gordijnen of een groot tapijt die niet gemakkelijk mee te nemen zijn? Geen probleem. Op afspraak halen en brengen wij uw gordijnen en tapijten op locatie. Zo bent u volledig ontzorgd!

 

Heeft u een specifieke vraag over het wassen of opbergen van uw kleding, dekbed, gordijnen of ander textiel? Kom langs in een van onze vestigingen voor persoonlijk advies of neem contact met ons op via info@hendriksestomerijen.nl of 0294-291554. Whatsappen kan ook via +31649907936.