Motvrij uw winterkleding opbergen

Eindelijk is het weer zover, de zomer staat voor de deur! De dikke, warme wintertruien kunnen opgeborgen worden en de zomerjurkjes kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Voor motten is dit de uitgelezen kans zich te nestelen in uw winterkleding. Om te voorkomen dat motten hun slag kunnen slaan in uw kleding hebben wij een aantal tips en tricks op een rijtje gezet voor een motvrije kledingkast.  

Ten eerste is het verstandig de kast, dozen of ruimte waarin u uw kleding gaat opbergen goed schoon te maken en ervoor te zorgen dat er zich geen motten(nestjes) bevinden. Wanneer er nog motten of eitjes van motten in uw kast zitten kunnen deze gemakkelijk toeslaan op de wintertruien, vooral wollen kleding is hier erg gevoelig voor.

Daarnaast is het van uiterst belang uw kleding schoon op te bergen. Wanneer uw kledingstukken nog enige sporen van vocht bevatten, van bijvoorbeeld transpiratie, kunt u niet alleen last krijgen van motten maar ook van schimmel in uw kleding. Ook is het verstandig om uw kleding, vooral wollen kleding, te laten reinigen voor het opbergen. Door de reining van kleding worden alle (sporen van) motten en eventuele eitjes van motten gedood. Na uw kleding te laten reiningen en goed te laten drogen kunt u voorkomen dat u last krijgt van motten of schimmel in uw kleding na het opbergen.

Om te voorkomen dat motten toch bij uw kleding komen is het verstandig uw kleding goed afgesloten op te bergen. Wanneer u uw kleding in goed afgesloten dozen, boxen of kledinghoezen opbergt kunnen motten niet gemakkelijk bij uw kleding komen. Het is wel belangrijk uw kleding schoon en droog op te bergen, om motten en (het eventuele ontstaan van) schimmel in uw kleding tegen te gaan.

Altijd handig en effectief zijn de cederhouten blokjes en -hangers of de lavendelmottenballen. Deze hulpmiddelen helpen voorkomen dat motten in de buurt komen van uw kleding. Cederhouten blokjes, -hangers en lavendelmottenballen zijn te koop in al onze vestigingen.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Voor vragen, vraag één van onze medewerkers of mail naar info@hendriksestomerijen.nl.